lakk2A nyári szezonban igen kellemetlen a gombás láb, vagy a körömgomba, legyen az a kéz, vagy a láb körömgombája. Az utóbbi időben egyre korszerűbb gyógyszerformákban kerülnek forgalomba a körömgomba hatékony kezelésére alkalmas készítmények, ilyen például a gyógyszeres körömlakk, amelyet az ajánlott termékek között is megtalál.

Összeállításunkban orvosok, gyógyszerészek szakmai felvilágosító cikkeit olvashatja a láb- és körömgombáról.
 
Patikánk a tünetek kezelésére az alábbi vény nélkül kapható készítményeket ajánlja:

 

lakk1A zárt, rosszul szellőző lábbeli bakteriális és gombás betegségek kialakulására hajlamosíthat. A különböző lábgomba fertőzések gyakoriságuk miatt ma már népbetegségnek számítanak.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: WEBBeteg

borgombasodas 2Nedvesség és meleg... Ideális körülmények a kellemetlen élősködők számára. Ha a gombák bejutnak a bőrbe, és ott elterjednek, akkor makacs bőrbetegségekhez vezethetnek...
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: InforMed

gombaellenesA gombasejtek az emberi sejtekhez fejlődéstanilag hasonlóak, és ezért nehéz olyan gombaölő hatóanyagot kifejleszteni, mely a gazdaszervezetre nem mérgező, vagyis nem okoz mellékhatásokat.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: WEBBeteg

farmeres labSzinte hihetetlen, de ma már a lábgomba igazi népbetegségnek számít, egyes adatok szerint a mérsékelt övben a városlakók 70%-a szenved tőle. Nem szabad elhanyagolni, mert egyéb betegségek (visszér, ekcéma, stb.) kiinduló forrása is lehet.