Kullancs-, szúnyog- és más rovarcsípések - nyári veszélyek!
A kullancsok számos betegség hordozói. Nyaranta legalább ilyen kellemetlen, hogy - különösen vízparton - hadakoznunk kell a szúnyogokkal. Bár a csapkodás és a hessegetés olykor kellő eredményt hoz, mégis ajánlatosabb szúnyogriasztó szerekkel védekeznünk ellenük. Nyáron, bár ritkábban, de előfordulhat méh-, vagy darázscsípés is.
A rovarcsípések helyén megjelenő duzzanat, viszketés, a fájdalomcsillapító és jegelés együttes hatására általában csillapodik, azonban az arra hajlamos embereknél akár egyetlen csípés is túlérzékenységi reakciót válthat ki. Az alábbiakban ismertetett cikkek a védekezéssel kapcsolatban adnak tanácsokat. Reméljük hasznosnak találja.
.
Ajánlott termékeink
Készüljünk fel a kullancsokra! A jól ismert közhiedelemmel ellentétben, a kullancs nem a fáról mászik/pottyan az emberre vagy állatra, hanem a talajközeli növényzet az igazi életközege.

Kirándulók 10 parancsolata

Kirándulók tízparancsolata a kullancsveszély megelőzéséhez. A www.kullancsinfo.hu internetes portál összeállítása:

 

Méh- és darázscsípések A rovarcsípések helyén megjelenő duzzanat, viszketés, fájdalom antihisztamin, szteroid, fájdalomcsillapító és jegelés együttes hatására általában csillapodik.

Csak egy szúnyogcsípés... Nyaranta gyakran kell hadakoznunk a szúnyogokkal. Bár a csapkodás és a hessegetés olykor kellő eredményt hoz, mégis ajánlatosabb szúnyogriasztó szerekkel védekeznünk ellenük.